Informace pro občany jiného členského státu EU k volbám do Evropského parlamentu

Nejzazší lhůta pro podání žádosti o zápis do seznamu voličů pro volby do Evropského parlamentu pro občany jiných členských států Evropské unie, kteří mají právo volit a nejsou vedeni v dodatku stálého seznamu voličů, připadá na 40. den přede dnem voleb, tj. na neděli 14. dubna 2019 (viz § 29 odst. 1 zák. č. 62/2003 Sb., o volbách do Evropského parlamentu a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, dále jen „zákon o volbách do Evropského parlamentu“). Obdobně na tento den připadá i nejzazší lhůta pro podání žádosti o přenesení údajů z dodatku stálého seznamu voličů do seznamu voličů pro volby do Evropského parlamentu (viz § 29 odst. 3 zákona o volbách do Evropského parlamentu). Vzhledem k tomu, že se jedná o lhůtu hmotněprávní, připadá konec této lhůty na neděli, nikoliv až na následující pracovní den.

Z výše uvedeného důvodu bude v neděli 14. dubna 2019 od 8,00 hodin do 16,00 hodin zajištěna služba kompetentních zaměstnanců na Úřadě městské části Praha 10, Vršovická 68, Praha 10, budova B (přízemí – ověřovací kancelář).