Gutovka na jaře prokoukne. Návštěvníci se mohou těšit na zrekonstruované lanové hřiště

Městská část Praha 10 prostřednictvím své akciové společnosti PRAHA 10 - Majetková, a.s. provozuje v blízkosti stanice metra Strašnická volnočasový areál Gutovka. Ten je určen k trávení volného času pro jednotlivce i celé rodiny a nabízí možnosti různých forem sportovního vyžití a pohybových aktivit.

Publikováno: 22.03.2019
Kategorie: Článek, ÚMČ Praha 10, Zprávy tiskového mluvčího, Gutovka, Strašnice2563

Volnočasový areál Gutovka funguje již od roku 2009 a od té doby neprošel výraznější rekonstrukcí i přesto, že herní prvky pochopitelně stárnou a opotřebovávají se. V rámci pravidelných kontrol směřujících k zajištění bezpečnosti provozu areálu bylo v minulých měsících rozhodnuto o rekonstrukci lanového hřiště. Během jeho opravy budou vyměněny veškeré dřevěné nosné konstrukce včetně upevnění lan. Jedná se o technicky i časově náročnou opravu, proto je lanové centrum až do května letošního roku veřejnosti uzavřeno.

Souběžně s rekonstrukcí je dočasně uzavřena místní restaurace, kde dochází ke změnám v provozu, abychom návštěvníkům byli schopni nabídnout co nejvyšší komfort. Její otevření je plánováno v průběhu dubna. V době uzavření restaurace bude na Gutovce otevřen nový stánek s občerstvením.

I přes toto nutné omezení mohou návštěvníci stále využívat další možnosti Gutovky. Najdou zde vodní hřiště, dětská hřiště, horolezeckou stěnu se zázemím, unikátní skatepark, beachvolejbalová hřiště, multifunkční sportoviště, malou kopanou, zastřešené kluziště využitelné i v létě, minigolf nebo místo pro petanque. Všechny atrakce i sportoviště jsou veřejnosti zpřístupněny již od prvních jarních dnů.

Provozní doba areálu Gutovka v letošní sezóně bude zachována stejně jako v loňském roce, tzn. od pondělí do pátku od 8.00 do 22.00 hodin. Více informací o areálu a nabídce aktivit naleznete na www.gutovka.cz.