Praha 10 vypsala významnou veřejnou zakázku na zeleň

Praha 10 chce zlepšit péči o veřejný prostor, a proto vypsala veřejné zakázky na zajištění úklidu chodníků a péči o městskou zeleň, které schválila Rada městské části. Ty jsou nově rozdělené na tři hlavní oblasti. Budou tak zohledněna specifika těchto lokalit, a zároveň se budou moci přihlásit i menší společnosti. Nové smlouvy budou čtyřleté, jejich počátek je plánován od 1. 1. 2020.

„Podmínky pro přihlášení do veřejných zakázek jsme nastavovali velmi pečlivě tak, abychom dokázali vybrat co nejvhodnější dodavatele pro jednotlivé práce i lokality. Přestože se jedná o velké nadlimitní zakázky, jsou vzhledem k rozdělení na tři oblasti otevřené i menším společnostem. Chceme získat větší množství soutěžících firem a zároveň očekáváme i lepší výslednou péči o svěřené území,“ uvádí Jana Komrsková (Piráti), první místostarostka MČ Praha 10.

Zájemci mohou předkládat nabídky do 18. září 2019, podrobné informace jsou ve Věstníku veřejných zakázek:

Oproti současnému stavu dojde k výraznému rozšíření vykonávaných činností.  Do úklidu veřejného prostoru bude nově zahrnut také úklid černých skládek včetně likvidace nebezpečných odpadů, vývozu odpadkových košů v majetku městské části či doplňování sáčků na sběr psích exkrementů. Údržba zeleně se nově bude týkat rovněž specializovaných zahradnických prací od odborných řezů stromů (bezpečnostní, zdravotní, redukční) prostřednictvím profesionálních arboristů po sečení velkých parkových ploch mulčovacími sekačkami.

Praha 10 vypsala významnou veřejnou zakázku na zeleň